Casa Duran


Un grup d'alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Les Termes estem realitzant un treball sobre la Casa Duran, considerada un Bé Cultural d'Interès Nacional únic a Sabadell, que donarà els seus fruits amb un spot promocional sobre la mateixa.
Ens hem proposat dedicar un trimestre a l’estudi històric de la casa i les diferents activitats econòmiques a les quals es va dedicar la família Duran, una nissaga d’important poder econòmic i financer. De manera paral·lela, hem après al detall tots els aspectes de la casa i ens hem distribuït els espais per tal de poder aportar-hi  una capacitat artística personal.
A continuació, hem dut a terme una recerca sobre la memòria oral de la casa perquè ens interessava conversar amb algú que hi hagués viscut. Aleshores, ens hem entrevistat amb en Marcel·lí Garriga, un senyor que havia viscut a la casa uns anys amb la seva família. Ens hem adonat que parlava amb tant d’entusiasme sobre la casa que l'hem convidar a tornar-hi amb nosaltres.
Un fred matí de febrer hem tingut la primera impressió de la casa i ens ha agradat molt. Hem tingut la sort de comptar amb la presència de la Isabel, del Museu d'Història, a la qual hem escoltat molt atents mentre ens ha fet la visita guiada i del Marcel·lí, que de tant en tant, ens explicava una anècdota curiosa.
Tot seguit, hem practicat un parell de vegades l'escena que farem a l'spot  promocional i quan hem quedat satisfets de la feina, hem tornat a l'institut.
Ara mateix, esperem amb il·lusió el moment de la gravació !!!.(Dossier de treball)REPRESENTACIÓ GRÀFICA

La casa Duran representada i acolorida per Leondro Batista, 4t BRELAT EN CATALÀ SOBRE LA CASA DURAN

Podeu clicar a la foto o el títol per obrir l'arxiuENTREVISTA AL EL SR. MARCEL·LÍ GARRIGA

RECULL DE FOTOGRAFIES
"LA PORTA AL PARADÍS"
per Maria Garcia, Angee Méndez i Aroa Pérez

"VISITA-LA I FES-LA TEVA"
per Maria Garcia, Angee Méndez i Aroa Pérez


ANUNCI PROMOCIONALRecull de referències:

Bibliografia
  • Diversos autors. La Casa Duran del Pedregar . Sabadell. Quaderns de Patrimoni 11. Museu d'Història de Sabadell. Ajuntament de Sabadell, 2012
  • Mas i Gomis, Lluís. Memorias de la casa Durán del Pedregar [Manuscrit]  1958. Arxiu Històric de Sabadell

Ciutat i Escola

Imatges

PEPPS